A Snow and ski forum. SkiBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » SkiBanter forum » Skiing Newsgroups » Nordic Skiing
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Rats...errors with Janne's video files...help?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 9th 03, 02:18 AM
Jeff Potter
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Rats...errors with Janne's video files...help?

I downloaded the last video in a series from a couple weeks ago and I
did the same tonight for the Toblach grand finale with Kris and Carl.
And both times at the halfway point of the last video, as I'm playing
it with Real One I get a darn error message and everything stops and I
miss out!

Subsequent attempts to download the clip afresh somehow only restart
my existing clip promptly even though I try to throw away the old clip
(I look for everything with the same name on the machine and trash it
but it still seems to come back to life WAY too quick--it's like it's
not really trashed).

Anyway the error message is: "Unknown format: bad data in avi source
file."

Anyone know what it means or how to fix it? Maybe the glitch relates
to the fact that I start playing the clip before it gets done
downloading. ?? These are great clips but RATS! Thanks for any miracle
cure, JP

PS: From what I saw so far, the V2 technique is darn purty. They sure
do bring their legs straight under their hips and ride it like a speed
skate. I also noticed a nifty section where a guy was tilted way
forward and definitely PULLING on his poles---they were out in front
of his face and he pulled them towards his face. Man, I hope all my
work this summer and fall with V2 pays off somehow this winter. It's
starting to feel pretty good; it feels like it might be breaking thru.
Then...watch out! Well, it's nice to think so anyway. Right, Mike?
Oh and I noticed I seem to have lost a good few pounds after my two
big workouts before catching my latest cold and haven't gained any
back. Onward!
Ads
  #2  
Old December 9th 03, 02:32 AM
Chequama Mama
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Rats...errors with Janne's video files...help?


I've been playing the videos in Windows Media Player, and downloading
the entire file first, and I have had not problems at all

Paul

--
Remove the caps to reply
Nordic Nuts
http://barney.gonzaga.edu/~pbelknap

  #3  
Old December 9th 03, 06:24 AM
Janne G
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Rats...errors with Janne's video files...help?

Jeff Potter wrote:

Subsequent attempts to download the clip afresh somehow only restart
my existing clip promptly even though I try to throw away the old clip
(I look for everything with the same name on the machine and trash it
but it still seems to come back to life WAY too quick--it's like it's
not really trashed).

Anyway the error message is: "Unknown format: bad data in avi source
file."

Anyone know what it means or how to fix it? Maybe the glitch relates
to the fact that I start playing the clip before it gets done
downloading. ?? These are great clips but RATS! Thanks for any miracle
cure, JP


Use the right button on your mouse and chose "save link as..." in Netscape
(yes i'm old fashion and use Netscape;-), or "save link target as.." in Mozilla
(IE have this option also with some other choise of words) to download the
video locally and start the view from a local downloaded copy.
It seams that you are viewing a copy that are in your local cache and that copy
is faulty for some reason.

--

Forward in all directions

Janne G
  #4  
Old December 9th 03, 02:21 PM
Dell Todd
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Rats...errors with Janne's video files...help?

Anyone know what it means or how to fix it? Maybe the glitch relates
to the fact that I start playing the clip before it gets done
downloading. ?? These are great clips but RATS! Thanks for any miracle
cure, JP


Use the right button on your mouse and chose "save link as..." in Netscape
(yes i'm old fashion and use Netscape;-), or "save link target as.." in Mozilla
(IE have this option also with some other choise of words) to download the
video locally and start the view from a local downloaded copy.
It seams that you are viewing a copy that are in your local cache and that copy
is faulty for some reason.


Mozilla...funny. What I have done with success, after having trouble
playing this season's clips from the web without saving them to my
hard drive, is to go Janne's ftp site, and download the clips to my
hard drive, and then it plays fine. Right click, save to folder (make
a folder called Janne G, or Foolishly Large Files For Esoteric Fringe
Sports, etc), download to that, then play it. No problem.
  #5  
Old December 9th 03, 02:36 PM
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Rats...errors with Janne's video files...help?

Use the right button on your mouse and chose "save link as..." in Netscape
(yes i'm old fashion and use Netscape;-), or "save link target as.." in Mozilla


Or just run a shell script like ...
#!/bin/bash
wget http://avari181.mt.luth.se/pub2/Tobl...tRelayMen1.avi
wget http://avari181.mt.luth.se/pub2/Tobl...tRelayWom1.avi

That way you don't have to hang out right-clicking all day :-).

Brian
  #6  
Old December 10th 03, 06:50 AM
J999w
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Rats...errors with Janne's video files...help?

You may have to find the correct 'codec' to pay the video.

I think I'm having the same problem. I get the audio but no video.

jw
milwaukee
  #7  
Old December 10th 03, 11:30 AM
Marsh Jones
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Divx codec (Was Rats...errors with Janne's video files...help?)

Jeff Potter wrote:
I downloaded the last video in a series from a couple weeks ago and I
did the same tonight for the Toblach grand finale with Kris and Carl.
And both times at the halfway point of the last video, as I'm playing
it with Real One I get a darn error message and everything stops and I
miss out!

Subsequent attempts to download the clip afresh somehow only restart
my existing clip promptly even though I try to throw away the old clip
(I look for everything with the same name on the machine and trash it
but it still seems to come back to life WAY too quick--it's like it's
not really trashed).

Anyway the error message is: "Unknown format: bad data in avi source
file."

Anyone know what it means or how to fix it? Maybe the glitch relates
to the fact that I start playing the clip before it gets done
downloading. ?? These are great clips but RATS! Thanks for any miracle
cure, JP

I know Janne's taken us thru this before, but in case you still missed it:

It doesn't matter too much what media player you use. I actually use
winamp3, which does an OK job (and isn't Micro$oft). You'll need to
also get the Divx codec (www.divx.com or google on "divx codec" if you
want the slightly older free version). Once you install the codec,
restart your media player and it *should* work just fine.
  #8  
Old December 10th 03, 01:18 PM
Ben Kaufman
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Divx codec (Was Rats...errors with Janne's video files...help?)

On Wed, 10 Dec 2003 06:30:07 -0600, Marsh Jones
wrote:

Jeff Potter wrote:
I downloaded the last video in a series from a couple weeks ago and I
did the same tonight for the Toblach grand finale with Kris and Carl.
And both times at the halfway point of the last video, as I'm playing
it with Real One I get a darn error message and everything stops and I
miss out!

Subsequent attempts to download the clip afresh somehow only restart
my existing clip promptly even though I try to throw away the old clip
(I look for everything with the same name on the machine and trash it
but it still seems to come back to life WAY too quick--it's like it's
not really trashed).

Anyway the error message is: "Unknown format: bad data in avi source
file."

Anyone know what it means or how to fix it? Maybe the glitch relates
to the fact that I start playing the clip before it gets done
downloading. ?? These are great clips but RATS! Thanks for any miracle
cure, JP

I know Janne's taken us thru this before, but in case you still missed it:

It doesn't matter too much what media player you use. I actually use
winamp3, which does an OK job (and isn't Micro$oft). You'll need to
also get the Divx codec (www.divx.com or google on "divx codec" if you
want the slightly older free version). Once you install the codec,
restart your media player and it *should* work just fine.



Why not make them plain mpegs so people don't have to go buying or hunting for
codecs?

Ben
  #9  
Old December 10th 03, 01:49 PM
JMC
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Rats...errors with Janne's video files...help?

"J999w" wrote in message
...
You may have to find the correct 'codec' to pay the video.

I think I'm having the same problem. I get the audio but no video.

jw
milwaukee


I had audio and no video until I downloaded and installed the DivX codecs.

The files work nicely at work on my 2.40 GHz Pentium 4. But they don't at
home, and that is where I want to watch them and show them to the kids. I
have a Celeron 700. I guess I need a video card. Any suggestions?


JMC


  #10  
Old December 10th 03, 02:05 PM
Janne G
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Divx codec (Was Rats...errors with Janne's video files...help?)

Ben Kaufman wrote:


Why not make them plain mpegs so people don't have to go buying or hunting for
codecs?


Do you supply me with 80 gig more of disk and double the bandwidth to all, then
it's fine with me, because that is what happening if i don't use compressing
algorithm that are effective enough. It would mean that a file that are 100meg
today
would be around 200meg in mpeg1 with the same quality.

--

Forward in all directions

Janne G
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tahoe trip video Mike M. Miskulin Snowboarding 0 May 5th 04 06:04 PM


All times are GMT. The time now is 12:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 SkiBanter.
The comments are property of their posters.